Μελισοκομία
Α.Α. Δημακόπουλος

Η παράδοση της οικογένειας Αθανασίου Δημακοπούλου στη μελισσοκομία ξεκινά περί το 1957 όταν τότε ο κ. Θανάσης αποφασίζει να ασχοληθεί με τη μέλισσα και τα προϊόντα της. Στη Στεμνίτσα, τόπος καταγωγής του, κάνει τα πρώτα του βήματα αφού η περιοχή, αλλά και ολόκληρη η Αρκαδία, είναι γνωστή για τα πλούσια βοσκοτόπια μελισσών. Αρχικά από περιέργεια για το θαυμαστό κόσμο των μελισσών και στη συνέχεια επαγγελματικά. Αυτή την πραγματική αγάπη του για τις μέλισσες την μετέδωσε και στους στους γιους του, αφού ήδη σε πολύ νεαρή ηλικία έχουν μάθει να φροντίζουν με αγάπη και αφοσίωση τα μελίσσια.

 

Σήμερα το επάγγελμα του ” Μελισσουργού – μελισσοκόμου” και οικογενειακή παράδοση στον τομέα του μελιού, συνεχίζεται από τον Αργύρη και τον Αντώνη. Παράγουν, με φυσικές διαδικασίες βιολογικό μέλι, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη, κερί και όλα τα φυσικά και αναγκαία προϊόντα των μελισσών προς τον άνθρωπο. Η μεταφορά των μελισσών σε διάφορες τοποθεσίες στην Ελλάδα, επιτρέπει τη συλλογή του μελιού από διαφορετικά μελιτώματα και άνθη δημιουργώντας αυθεντικές γεύσεις και ένα φυσικό φαρμακείο που προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα προϊόντα της μέλισσας προάγουν την υγεία και την ομορφιά καθώς οι θεραπευτικές τους ιδιότητες είναι εξαιρετικά σημαντικές. 

 

Με τεχνογνωσία ετών και αστείρευτη αγάπη για το μέλι και τα προιόντα του, για τον Αργύρη είναι κάτι πολύ παραπάνω από επαγγελματική απασχόληση. Γνωρίζοντας πολύ καλά τις συνήθειες της μέλισσας και διατηρόντας μεγάλο αριθμό από μελίσσια σε ολόκληρη την πελοπόννησο, έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την ποιότητα.

 

Αναφέρει χαρακτηριστικ:  “Μακρία από συμβατικές καλλιέργιες και φυτοφάρμακα, οι μέλισσες μας συλλέγουν μελιτόματα απαλαγμένα από χημικές ουσίες. Ετσι μας δίνουν τη δυνατότητα να προσφέρουμε σε εσας ένα καθαρό και φυσικό προίόν, γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Από την κυψέλη μέχρι το βάζο που φθάνει στα χέρια σας φροντίζουμε το μέλι να επιδέχεται τις ελάχιστες δυνατές παρεμβάσεις, χωρις να προσθέτουμε ή να αφερούμε οτιδήποτε σε αυτό. Αυτό είναι και ο βασικότερος λόγος εξάλλου που διαθέτουμε ένα συνεχώς αυξανόμενο πελατολόγιο και καταναλωτές που προτιμούν και επεφημούν τα προϊόντα μας”.