Μία από τις καλύτερες ποικιλίες ελληνικού μελιού, που παράγεται στις πλαγιές του όρους Μαινάλου. Πυκνό μέλι με μοναδική γεύση και άρωμα, υψηλής θρεπτικής αξίας. Έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία (κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, θείο, μαγνήσιο, βάριο, ψευδάργυρο, σίδηρο και χαλκό). Μια θαύμα λύση για το στομάχι και τις παθήσεις του εντέρου, βοηθά με την αναιμία, έχει αντισηπτική και διουρητική δράση. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό είναι ότι, λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε γλυκόζη (κάτω από 30%), δεν κρυσταλλώνει ποτέ, ακόμα και μετά από χρόνια.